Mysteriet

Eventyrligt rejseforedrag

Jakob Maagaard bor i landkollektivet De Sydvendte Spande og har siden han flyttede på landet kørt meget langt, og meget langsomt, afsted ud i verden på knallert. Knallerten har ført Jakob på eventyr i både Iran og Syrien.

Hans foredrag tager os både på knallertrejsen til Iran, men også omkring en helt anden rejse gennem livet, som indeholder tvivl og at turde træffe utraditionelle beslutninger. Jakob fortæller om at forlade det akademiske til fordel for et begynde et mindre landbrug på Fyn med træplantning, korndyrkning og dyrehold. Det hele er knyttet an til en lurende usikkerhed over, hvad der er meningen med livet, bekymringen over at være til midt i en klimakrise – og alle de andre tanker om karriere, hverdag og søgen efter de store oplevelser.

Jakob er lige nu på sin 3. store rejse på knallert fra Danmark til Stillehavet.

Eventyr
0 %
Fortælling om mennesker
0 %
Ondt i røven
0 %
Samfund
0 %
Knallert der bryder sammen
0 %

Anmeldelser

“Der indfinder sig zen under Jakobs manuskriptfrie fortælling om rejsen på knallert fra Sydfyn til torvet i Shiraz i Iran. Den fyldt med eksistentiel refleksion og med budskab om, at man får hjælp, når man er i knibe. Det er også en fortælling om, at man kan gøre meget andet med sit liv en karrierejagt, stress og forbrug. Han viser et begrænset antal billeder undervejs, men fortæller rejsen så levende, at man genkender den, når han afslutter med 5 minutters film til sidst.”

Ole Toftdahl

Tidligere forstander på Ry Højskole

Anekdote fra Jakobs Foredrag

En særlig anekdote fra Jakobs foredrag: 

Efter Jakobs foredrag fik en bedstemor på familiehøjskolen, blod på tanden. ”Jeg har altid haft lyst til at køre til Holland på min motorcykel, men jeg har manglet det sidst mod til at køre afsted. Men med Jakobs fortælling frisk i erindring, tror jeg at jeg gør det”.


Og det gjorde hun – startede motorcyklen og kørte afsted på må og få til Holland og retur og kom hjem med rygsækken fuld af gode oplevelser.

Det har været en stor fornøjelse at have besøg af Jakob Maagaard og foredraget om knallertrejsen til Iran her på Ryslinge Teaterhøjskole. Vi har både haft fornøjelse af Jakob til de unge højskoleelever på de lange kurser og til de voksne på sommerens familiehøjskole.

Jakob Maagaard er en utrolig behagelig og nærværende foredragsholder, med sin helt egen afslappede, befriende og lune facon. I samvær med Jakob føler man sig i øjenhøjde og går derfra inspireret til, at vove noget – stort som småt – i eget liv. At fralægge sig forventninger til at situationer eller selve livet skal forme sig på en bestemt måde, ikke at planlægge for meget og tro på at ”det går som det går – og det skal nok gå”.

Jakobs foredrag – og hele hans måde at være i verden på – emmer af frihed og vovemod. Ikke på en højtråbende og farlige facon, men mere fuld af ydmyghed og ikke mindst nysgerrighed.

Det er befriende at møde et menneske som Jakob, som hilser pladsen til at fejle velkommen og som har en urokkelig tror på, at menneskers godhed og verdens imødekommenhed vil kompensere for dette.

Jakobs foredrag er ikke et ekstravagant PowerPoint show, men et møde med et menneske med en fortælling og noget på hjerte.

Vi opfordrer og anbefaler med glæde at man får besøg af Jakob.

Hanne Klindt

Lærere på Ryslinge Teaterhøjskole

Kontakt os

Telefon: 42473259

Mail: hej@mysteriet.org