Mysteriet

Detektivgåden

Sommerens højdepunkt hos Mysteriet er vores årlige Detektivgåde i de historiske rammer på Gram Slot. Her kan detektiver i alle aldre prøve kræfter med mysterier og gåder. Gåderne er i forskellige sværhedsgrader, så både de mere erfarne og de helt nyuddannede detektiver bliver udfordret.

Når I ankommer til slottet, træder I tilbage i tiden og lander midt i et vaskeægte drama, hvor I frit kan bevæge jer rundt og lede og lytte efter spor. Slottet er indrettet med en flot scenografi og skuespillere går rundt og levendegør dramaets persongalleri. Om I vælger at blive opslugt af gåderne, de historiske rammer eller skuespillet, så er der hurtigt gået halvanden til to timer. Når alt er løst går rejsen igen tilbage til 2023, hvor I kan få afprøvet jeres teorier og finde ud af hvem af jer, der var den skarpeste detektiv på dagen.

Vi anbefaler, at I bestiller billetter på forhånd, da enkelte dage kan blive udsolgt. I kan også købe i døren.

Gåder og hovedbrud
0 %
Sherlock Homes stemning
0 %
Skuespil
0 %
Sladder og intriger
0 %
Downton Abbey stemning
0 %
Hvem er den klogeste i familien?
0 %

Årets Detektivgåde – “De tyske officerer”

Året er 1944 og Danmark er besat. Grevinden er ikke yderligere begejstre for, at to tyske officerer netop er ankommet til Gram Slot med beskeden om, at de er udsendt fra Berlin med den opgave, at lave en kunstudstilling af “ægte” kunst på et Sønderjysk slot. Med sig har de bragt utallige kunstgenstande for bedre at kunne visualisere hvordan en udstilling ville tage sig ud på slottet…

Men kan det nu også være rigtigt, eller har de to tyske officerer en helt anden dagsorden med besøget? Hvem er det Grevinden går og hvisker med i en afkrog af slottet, og hvem er det, der ønsker enden på de tyske officerers liv..?

Hvilken alder skal man have for at deltage?

Vi har valgt ikke at sætte en nedre aldersgrænse på Detektivgåden, da det kan være individuelt, hvordan børn reagerer på oplevelsen.
I forhold til gåderne, så er der gåder der har en sværhedsgrad målrettet mod voksne og gåder der er målrettet mod børn. Børn under 6 – 7 år vil nok have svært ved helt at forstå alle gåderne, men vores erfaringer her siger, at de mindre børn i langt højere grad synes, at det er spændende og sjovt at gå efter skuespillerne og opleve grevindens datter synge foran spejlet eller den skøre kammertjener, der altid kommer galt afsted.
Der er ikke nogen af skuespillerne eller slottets scenografi, der er lavet med henblik på at skræmme. Når det er sagt, så kan der være børn, der alligevel synes det er overvældende at stå midt i kulissen. Her anbefaler vi, at man tager det stille og roligt, og måske tilbringer lidt tid siddende i de første sale man kommer ind i. Og så kan man lade være med at gå helt op på loftsrummet eller i kælderen. Vi oplever dog, at de fleste børn efter lidt tid accepterer spillet og nysgerrigt tager hele turen rundt.

Anmeldelser

★★★★★

“Var på Detektiv-tur på slottet – en virkelig sjov oplevelse! Kan virkelig anbefales – vi var 4 voksne afsted. Meget sjove og dygtige skuespillere og søde guider til at hjælpe os, når vi var lidt på vildspor. En sjov måde, at opleve et gammeltslot på. Hvis man er klar til at “lege” med, får man en sjov dag!

Elsebeth

Fra google reviews

★★★★★

“Detektivgåden var så interessant, at opholdet på slottet blev på 4,5 time og børnene kunne ikke stoppe.”

Pia

fra Google reviews

★★★★★

“Det kan virkelig anbefales!

Jeg var skeptisk, men det var en sanselig og æstetisk oplevelse, som jeg ikke har prøvet længe. De unge skuespillere er simpelthen fremragende og det skaber en stemning, som er både underholdende og vanvittig spændende”.

Anonym

fra facebook

★★★★★

Fantastisk oplevelse på Gram Slot. Hvor man som detektiv skal rundt på slottet og løse gåder. Mens du er dybt optaget i dine gåder løber skuespillere rundt og gør oplevelsen endnu mere autentisk. 5 stjerner for det kreative påfund, og 5 stjerner for niveauet på de skuespillere der var – meget højt niveau og virkelig underholdende!

Stoerner

fra Tripadvicer

Forslag til en dag på Gram Slot

10:00
Ankomst til Gram Slot. Du får udleveret gåderne inden du som usynlig detektiv bliver sendt tilbage i tiden.
10:10
Gåtur rundt på slottet. Lyt til samtaler, led efter spor og prøv at få brikkerne til langsomt at passe sammen.
11:40
Rejs tilbage til sommeren 2023 og få afprøvet dine teorier og svar.
12:00
Frokost i slotscaféen eller slå tæppet ud i slotsparken og spis medbragt mad under trækronerne.

Kontakt os

Telefon: 42473259

Mail: hej@mysteriet.org